- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Fonduri in valoare de 330 mil. euro pentru dezvoltarea serviciilor turistice

29 Apr, 15:22 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Dezvoltarii lanseaza o cerere deschisa de proiecte pentru cresterea calitatii serviciilor turistice, finantarea totala pentru perioada 2007-2013 ridicandu-se la 330 mil. euro, din care o suma de 231 mil. euro va proveni din fonduri europene, iar restul de la bugetul de stat.
Fonduri in valoare de 330 mil. euro pentru dezvoltarea serviciilor turistice

In cadrul acestui domeniu de interventie, vor putea fi depuse proiecte care urmaresc, printre altele, amenajarea obiectivelor turistice naturale cu potential turistic, valorificarea potentialului turistic montan prin construirea infrastructurii necesare, dar si dezvoltarea turismului balnear.

De asemenea, pot fi depuse proiecte pentru reabilitarea, modernizarea si extinderea structurilor de cazare si a infrastructurii de agrement, inclusiv a utilitatilor aferente, a spus ministrul Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, citat de NewsIn.

Pot depune proiecte autoritatile publice locale (singure, in parteneriat cu alte autoritati publice locale, in parteneriat cu organizatii neguvernamentale), asociatii de dezvoltare intercomunitara si companii private.

Alocarea financiara orientativa pentru acest domeniu, in perioada 2007-2013, este de 330 milioane euro, din care 231 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, restul fiind reprezentat de cofinantarea nationala.