- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Fosta inchisoare de pe insula Alcatraz ar putea gazdui un hotel

17 Jun, 11:49 • Redactia DailyBusiness
Serviciul National al Parcurilor din SUA intentioneaza sa construiasca un hotel in Insula Alcatraz, din apropierea orasului San Francisco, unde a functionat pana in 1963 una din cele mai renumite inchisori din lume, informeaza presa internationala.
Fosta inchisoare de pe insula Alcatraz ar putea gazdui un hotel

In cazul in care se va construi un hotel in aceasta zona, va fi pentru prima data cand celebra inchisoare va fi deschisa tot timpul publicului.

„Aproximativ 1,5 milioane de oameni se plimba in fiecare an cu feribotul pentru a privi zidul inchisorii Alcatraz, iar in timpul verii biletele se epuizeaza inainte de data stabilita”, a declarat Rich Weideman, purtator de cuvant al Serviciului National al Parcurilor din SUA, institutie care administreaza insula.

„Multi dintre acestia doresc sa vada parti din cele 5 hectare ale insulei inchise accesului, care includ zone de natura salbatica, camera care deservea paznicilor inchisorii”, a mai spus Weideman.

Insula Alcatraz se afla pe locul 2 in topul celor mai populare zone turistice pentru americani.

Alcatraz a devenit inchisoare militara in 1861, la inceputul Razboiului Civil, si a functionat ca inchisoare federala intre anii 1933-1963. Oficialii administratiei sustin ca posibilitatea ca un prizonier sa evadeze era imposibila.