Turism

Haos din nou la Tarom, de data aceasta din cauza stewardeselor

16 Sep, 12:08 • Redactia DailyBusiness
Tarom are in acest moment 4 anulari si 3 intarzieri, dintr-o medie de 59 de curse pe zi (interne, externe, chartere), din cauza lipsei de personal navigant apt de zbor (insotitori de bord), potrivit unui comunicat al companiei.
Haos din nou la Tarom, de data aceasta din cauza stewardeselor

Din acest motiv, au avut loc intalniri intre reprezentantii conducerii companiei si Ministerul Transporturilor si cei ai personalului navigant pentru analizarea situatiei.

Partile au stabilit sa poarte discutii in urmatoarele zile pentru identificare unor solutii pentru decongestionarea situatiei astfel incat operearea zborurilor sa se faca in conditii normale. Totodata, pilotii s-au angajat sa asigure cursele urmatoare pentru ca pasagerii sa nu fie pusi in situatii neplacute.

Curse intarziate pana la acest moment:
ROT 315/6 Bucuresti – Munchen – Bucuresti
ROT 381/2 Bucurest – Paris – Bucuresti
ROT 261/2 Bucuresti – Istanbul – Bucuresti

Curse anulate:
ROT 301/2 Bucurest – Frankfurt – Bucuresti

Pasagerii reprogramati pe:
RO 305/6 Bucuresti – Frankfurt – Bucuresti
ROT 351/2 Bucuresti – Geneva – Bucuresti
ROT 701/2 Bucuresti – Iasi – Bucuresti
ROT 201/2 Bucuresti – Chisinau – Bucuresti

Pasagerii curselor Tarom care vor avea intarzieri sau vor fi anulate beneficiaza de asistenta conform Regulamentului EC261/2004 privind drepturile pasagerilor. Compania le sta la dispozitia pasagerilor in agentiile sale sau prin call center.

Si luni dimineata, mai multe curse ale Tarom, majoritatea interne, au fost anulate, din cauza unor actiuni de protest spontane ale echipajelor.

Purtatorul de cuvant al Tarom a declarat ca deocamdata nu este vorba de o greva, intrucat nu a existat o informare oficiala catre companie in acest sens.