- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelierii bulgari asteapta anul acesta de Paste cu 50% mai putini romani

03 Apr, 16:17 • Redactia DailyBusiness
Litoralul bulgar asteapta de Paste 10.000 de turisti romani, in scadere cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand s-au inregistrat intre aproape 20.000 de persoane.
Hotelierii bulgari asteapta anul acesta de Paste cu 50% mai putini romani

Anul acesta cei 10.000 de turisti romani asteptati pe litoralul bulgar vor cheltui aproximativ 1,2 milioane de euro, estimeaza Stoyan Marinov, director al agentiei de turism Tourexpo, cotat de presa bulgara.

Tariful pentru o noapte petrecuta in hotelurile preferate de romani in portul orasului Varna, la Nisipurile de Aur sau statiunile Elena si St. Konstantin, este intre 30 si 40 de euro, cu 30% mai putin decat in hotelurile din Romania.

Potrivit proprietarilor din industria hoteliera bulgara, in 2007, circa 20.000 de romani au petrecut Pastele pe litoralul acestei tari, a relatat anterior Sofia News Agency.

„Nu exista o statistica exacta a numarului de turisti romani care au petrecut Pastele pe litoralul bulgaresc, dar estimam ca au fost intre 10.000 si 20.000 de turisti”, a declarat anterior Mircea Vladu, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), adaugand ca probabil numarul s-a situat in apropierea valorii de 20.000.

Romanii au cheltuit anul trecut, de Paste, in Bulgaria, cel putin 3 milioane de euro, a adaugat Vladu.

Pe toata durata lui 2007 au vizitat Bulgaria circa 750.000 de turisti romani. Statisticile arata ca numarul acestora s-a dublat odata cu intrarea Romaniei si a Bulgariei in Uniunea Europeana.

In vara anului trecut, s-a inregistrat un numar mare de turisti romani in Bulgaria, insa de Craciun si de Anul Nou, persoanele care au preferat aceasta destinatie a fost destul de mic.

Pentru a fi siguri ca acest lucru sa nu se repete, hotelurile si tur-operatorii bulgari au pregatit pentru acest an pachete mai atractive.

Turistii romani s-au declarat satisfacuti de serviciile hoteliere, dar nemultumiti de numarul mic de locuri de parcare.

Din aceasta cauza, oficialitatile din Varna, impreuna cu agentiile de turism, au programat intalniri cu scopul de a rezolva aceasta problema, inainte de inceperea sezonului estival.

Administratia statiunii Albena va lansa curse regulate cu autobuzul, din Bucuresti, Cluj si Constanta, estimand ca numarul turistilor romani va creste cu 20-30% vara aceasta.