- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelierii din Mamaia vor ca autoritatile locale sa administreze plajele

09 Jun, 16:37 • Redactia DailyBusiness
Hotelierii din statiunea Mamaia, dar si din sudul litoralului, vor ca plajele sa treaca in administrarea autoritatilor locale din Constanta, care sa infiinteze o societate pentru intretinerea acestora, urmand ca portiuni de plaja sa fie inchiriate spre folosinta hotelierilor.
Hotelierii din Mamaia vor ca autoritatile locale sa administreze plajele

In prezent, toate plajele de pe litoral sunt inchiriate de catre Directia Apelor Dobrogea Litoral Constanta (DADL), prin licitatie publica, mai multor operatori, cu care a incheiat contracte pe o perioada de 10 ani si care pot fi reziliate in cazul nerespectarii clauzelor.

Reprezentantii Asociatiei Patronale din Mamaia si ai Asociatiei Litoral au declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca ar fi cel mai indicat ca plajele sa treaca in administrarea consiliilor locale, informeaza NewsIn.

„Nu ne intereseaza titlul de proprietate. Administrarea plajelor trebuie sa treaca la Consiliul Local, care intentioneaza, impreuna cu Primaria, sa isi creeze o societate pentru intretinerea acestor plaje, urmand ca portiuni sa fie inchiriate spre folosinta hotelierilor”, a declarat Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.

„Societatea s-ar putea ocupa de curatenia pe plaje, iar hotelierii ar putea achita contravaloarea serviciilor prestate si astfel putem sti ca pentru urmatorii ani putem face contracte cu tour-operatorii, iar fiecare turist va gasi tot ceea ce are nevoie pe plaja pentru a sta confortabil”, a mai spus Bucovala.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia a mai afirmat ca DADL nu poate administra corespunzator plajele. El a spus ca desi a fost aprobat in Consiliul Local Constanta un plan urbanistic zonal pentru statiunea Mamaia, care prevede reducerea numarului de beach-baruri de pe plaje la 26, apar in continuare tot felul de constructii.

„Constructiile apar pe plaje si nici nu stim ce sunt”, a adaugat Bucovala, precizand ca in prezent, la Camera Deputatilor se afla o lege care daca va fi aprobata, ar putea reglementa situatia plajelor.

„Nici in prezent, plajele nu sunt amenajate, cu toate ca sezonul estival a inceput de la 1 mai si chiar din aprilie. DADL nu se implica in turismul romanesc decat politic”, a afirmat Corina Martin, presedintele Asociatiei de Promovare a Litoralului.