- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelul Hilton din Bucuresti: Grad de ocupare cu pana la 8 p.p. mai mic in 2009

18 Mar, 00:03 • elena.olteanu
Hotelul Athenee Palace Hilton va inregistra in 2009 un grad de ocupare de 60-65%, cu 3-8 puncte procentuale mai putin decat in 2008, a estimat, pentru DailyBusiness.ro, Friedrich Niemann, general manager al hotelului.
Hotelul Hilton din Bucuresti: Grad de ocupare cu pana la 8 p.p. mai mic in 2009

In 2008, gradul de ocupare mediu al hotelului a fost de 68%, sub estimarile oficialilor companiei, care la inceputul anului trecut indicau un nivel de 75%.

Hotelul Hilton din Bucuresti are o capacitate de peste 270 de camere, iar in 2007 a inregistrat venituri de circa 22 milioane euro.

Grupul Hilton ia in considerare o posibila extindere in maxim 5 ani pe piata din Romania, analizand piete ca Timisoara, Cluj, Brasov si Bucuresti, intr-o prima faza.

„Brand-urile lantului Hilton care vor patrunde aici sunt Doubletree, Hilton Garden Inn sau Hilton”, a declarat Adela Cristea, development manager Europe&Africa Hilton Hotels.

In doua saptamani, urmeaza sa fie inaugurat al doilea hotel Hilton din Romania, Palace Resort&Spa din Sibiu, care a semnat anul trecut un contract de afiliere prin franciza la lantul international.