- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelurile de pe litoral deschise in perioada summit-ului NATO vor fi ocupate 90%

20 Mar, 11:06 • elena.olteanu
Gradul de ocupare estimat pentru cele 30 de hoteluri deschise pe litoral in perioada summit-ului NATO este de 90%, in cazul in care vremea va fi buna, au spus pentru DailyBusiness reprezentantii patronatului din turism.
Hotelurile de pe litoral deschise in perioada summit-ului NATO vor fi ocupate 90%

Daca vremea va fi nefavorabila se mizeaza pe un grad de ocupare de 70%, a declarat Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

„Ca urmare a deciziei luate pentru ca bugetarii sa fie liberi in perioada summit-ului, mizam bineinteles pe un grad de ocupare mare, insa litoralul nu este principala destinatie in aceasta perioada”, a adaugat Badulescu.

„Initial am estimat ca vor pleca din Bucuresti circa 20.000 de turisti intre 2 si 4 aprilie (n.r. – perioada summit-ului NATO), insa este posibil ca numarul acestora sa fie chiar si cu 50% mai mare, fiind posibil sa ajunga la 30.000”, a explicat Badulescu.

Reprezentantul ANAT a precizat ca numarul celor care vor pleca in aceasta perioada la munte va fi superior celor care vor alege litoralul.

Pentru destinatiile interne montane, se estimeaza un numar de circa 20.000 de turisti bucuresteni in perioada summit-ului.

„In cazul destinatiilor externe, cand un bilet trebuie rezervat cu mai mult timp inainte fata de o destinatie interna, exista deja cateva agentii care au declarat ca au vandut cateva zeci si chiar sute de pachete, dar inca nu exista o statistica exacta”, a mai precizat Badulescu.

Reprezentantii hotelurilor din Eforie Nord, Mamaia si din municipiul Constanta si-au anuntat ofertele de cazare pentru prima saptamana din aprilie, preturile fiind cuprinse intre 99 si 505 lei pentru o noapte cu mic dejun inclus.

La un hotel de trei stele din Mamaia, tarifele de cazare sunt cuprinse intre 110 si 176 de lei pe noapte pentru o camera dubla, incluzand mic dejun sau pensiune completa.

La hotelurile de patru stele, costul de cazare este pe zi de 120 de lei pe zi pentru o camera single, 140 de lei pentru una dubla si 180 de lei pentru un apartament, tarife care includ mic dejun.

Pentru pensiune completa la un hotel de patru stele, pretul este cuprins intre 205 si 376 de lei, iar un apartament de lux poate ajunge la 535 de lei pe noapte.

La Eforie Nord, doua unitati de cazare si-au prezentat ofertele. La un hotel de trei stele, pretul va fi de 49 de euro pentru o camera single si 79 de euro pentru una dubla, tarif care include si un cocktail de primire.

La un hotel de patru stele din Eforie Nord, turistii vor plati 317,5 lei pentru o camera single si 505 pentru una dubla, iar in oferta sunt incluse mic dejun si servicii SPA.

In municipiul Constanta, trei hoteluri de trei si patru stele au oferte pentru perioada 4-6 aprilie, iar tarifele sunt cuprinse intre 154 si 197 de lei pentru o camera single, intre 176 si 243 de lei pentru una dubla si intre 198 si 338 de lei pentru o garsoniera sau un apartament.