- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelurile din Bulgaria si Bosnia-Hertegovina, mai apreciate decat cele din Romania

14 Mar, 17:02 • Redactia DailyBusiness
Oaspetii hotelurilor europene apreciaza ca primesc servicii mai bune in raport de calitate-pret in Bulgaria si Bosnia-Hertegovina fata de Romania, potrivit unui clasament realizat de serviciul online de rezervari hoteliere hotel.info.
Hotelurile din Bulgaria si Bosnia-Hertegovina, mai apreciate decat cele din Romania

Raportul pret-servicii este adesea unul dintre cele mai importante criterii pentru turisti, in special la alegerea tarii de petrecere a concediului.

Costurile hoteliere contribuie de asemenea in mare masura la cheltuielile locale, de aceea oaspetii care isi petrec o noapte la hotel sunt deosebit de sensibili in special referitor la ce li se ofera pentru suma de bani cheltuita.

hotel.info, serviciul online gratuit de rezervari hoteliere pentru mai mult de 210.000 hoteluri in intreaga lume, a analizat conform indexului pret-servicii la nivelul oraselor si evaluarile clientilor sai care fac rezervari referitor la raportul pret-servicii din cadrul tarilor.

Oaspetii hotelieri au apreciat un raport bun pret-servicii in special in tarile din Europa de Est si de Sud.
[img=1277]Sursa: hotel.info[/img]
Bulgaria s-a putut situa in varful clasamentului cu 7,61 de puncte, foarte aproape de republicile est-europene Polonia si Cehia, al caror ranking inalt nu reprezinta o surpriza, caci deja la o comparatie a metropolelor pe plan mondial, capitala ceha, Praga, precum si cea polona, Varsovia, au castigat un loc printre cele mai bune cinci metropole.

Hotelierii tarilor invecinate, Portugalia si Spania, rasfatate de soare si situate pe Peninsula Iberica, au obtinut un bun loc 7, respectiv 8.

Republica Alpilor, Austria, se claseaza inca cu 7,28 de puncte in partea superioara a ranking-ului top 20. La fel ca si Germania, care se numara de asemenea printre cele mai indragite tari din Europa de petrecere a concendiului.

Daca Turciei i se atribuie in general un bun raport pret-servicii, ca destinatie turistica, oaspetii care au petrecut o noapte la hotel au fost mai putin multumiti cu serviciile oferite ale hotelierilor turci si cu pretul pretins pentru acestea.

Clientii hotel.info au clasat tara de petrecere a concediului pe locul al 16-lea.

De asemenea, destinatia de pe malul Marii Mediteraneene, Grecia, se afla la o distanta semnificativa fata de locurile superioare cu 6,79 puncte. Serviciile hoteliere elvetiene impreuna cu cele franceze se afla pe ultimul loc al topului european 20.

Cam nemultumiti de raportul dintre serviciile oferite si pretul solicitat s-au aratat oaspetii in special fata de hotelurile scandinave. In timp ce Finlanda s-a situat pe locul al 18-lea cu 6,62 de puncte, Suedia, Norvegia si, in special, Danemarca cu 5,64 de puncte, nu s-au mai situat in zona imediata a top 20.

Oaspetii hotelieri au evaluat prin intermediul www.hotel.info hotelul la care au facut rezervari dupa plecarea lor, pe baza unui sistem cu puncte (0 pana la 10).

Pe langa criteriile precum calitatea camerei si amabilitatea personalului, s-a putut evalua aici, printre altele, si raportul pret-servicii. Analiza contine cu mult peste un milion de evaluari ale hotelurilor de 2 pana la 5 stele din 30 de tari europene cu cea mai mare populatie.