Turism

Howard Johnson, singura companie interesata sa cumpere Complexul Neptun (Update)

08 Mar, 18:00 • Redactia DailyBusiness
Societatea hoteliera Howard Johnson a fost declarata adjudecatar pentru suma de 7 mil. euro a Compexului Neptun, in urma licitatiei organizata de Asociatia pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Howard Johnson, singura companie interesata sa cumpere Complexul Neptun (Update)

Pretul de pornire a licitatiei de vineri a fost de 7 mil. euro, fara TVA, conform oficialilor AVAS.

Complexul Neptun a fost oferit spre vanzare de catre societatea Olimp Estival 2002 SA Mangalia. Activul este format din constructie, mijloace fixe si teren pe o suprafata de 28.724 mp.

„In urma semnarii contractului de vanzare-cumparare si incasarii pretului pe acest activ, banii vor intra in societate, se vor plati datoriile acesteia si va ramane, speram noi, si un numerar necesar investitiilor urgente pentru complexul din Olimp.

Concomitent, va fi pregatita pentru privatizare societatea si va fi scoasa la vanzare, probabil la sfarsitul primaverii”, a declarat Teodor Atanasiu, presedintele AVAS.

Decizia vanzarii acestui activ a avut la baza situatia economica dificila a societatii comerciale cu datorii multe si cu incasari insuficiente pentru a efectua platile curente.

Banii obtinuti din vanzarea acestui activ vor fi folositi pentru plata datoriilor societatii si pentru investitii in celelalte active din Olimp: hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic.

AVAS este actionarul majoritar al societatii, cu 54% din capitalul social.