- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Inaugurarea hotelului Hilton din Sibiu a fost amanata

16 Apr, 11:29 • elena.olteanu
Inaugurarea hotelului Palace Resort &Spa din Sibiu, care a fost afiliat anul trecut la lantul Hilton, si care este controlat de omul de afaceri Nicolae Minea, se va amana cu circa o luna, cel mai probabil pana in iunie, conform reprezentantilor hotelului.
Inaugurarea hotelului Hilton din Sibiu a fost amanata

Oficialii companiei care administreaza unitatea spun ca sunt in stadiu avansat cu proiectele de indeplinire a standardelor cerute de lantul international, inclusiv rebranding cu numele Hilton, si ca urmeaza inca o vizita a reprezentantilor Hilton, in luna mai, care sa valideze serviciile hotelului.

„Sunt circa 2.000 de standarde de indeplinit pentru a putea functiona ca un hotel din lantul Hilton. Dupa aceasta reevaluare din mai, vom vedea exact cand vom celebra deschiderea oficiala. Credem ca in iunie”, au spus reprezentantii hotelului din Sibiu.

Unitatea, fostul hotel Palace Dumbrava, a fost achizitionata de Nicolae Minea in 1995. Omul de afaceri a investit circa 25 milioane euro in aceasta unitate, in ultimii ani, potrivit unor declaratii anterioare.

Unitatea reprezinta primul hotel de 5 stele dintr-un oras de provincie din Romania afiliat unui lant international si primul Hilton care va fi deschis intr-un oras de provincie din Europa de Est. Are o capacitate de 115 camere si apartamente, 4 restaurante, un bar, 5 sali de conferinta, si un centru spa cu peste 1.500 metri patrati, „The Spa”, al carui management este asigurat de Eden Spa.

Investitia alocata doar operatiunii de rebranding se cifreaza la aproximativ 550.000 euro, conform unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei.