- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Industria aviatica prinde aripi: Comenzi de peste 28 mld. $ in numai doua zile

09 Mar, 11:09 • Redactia DailyBusiness
Divizia de leasing a AIG va cumpara 100 de avioane Airbus si 33 de modele Boeing in valoare de 11,8 miliarde de dolari, informeaza Bloomberg. Comenzi de 16,55 miliarde de dolari au venit si din China si Hong-Kong.
Industria aviatica prinde aripi: Comenzi de peste 28 mld. $ in numai doua zile

Tot astazi, Cathay Pacific, o linie aeriana din Hong-Kong, a anuntat ca va cumpara 27 de avioane in valoare de 6,55 miliarde de dolari.

Ieri, Boeing a primit o comanda de 43 de avioane, estimata la 10 miliarde de dolari, de la doua companii aeriene din China.

Cererea de avioane este alimentata de imbatranirea flotelor in America de Nord si Europa, precum si de cresterea cererii de curse low-cost pe pietele emergente.

Piata de aeronave, dominata de Airbus si Boeing, a inregistrat un profit record de 30 de miliarde de dolari la nivelul anului 2010.

Expertii estimeaza ca ea va creste la nivel mondial cu 4,8% pe an in urmatoarele doua decenii, iar traficul aerian la nivel mondial se va dubla in urmatorii 15 ani.

China, piata cu cea mai rapida crestere din lume, ar putea sa cumpere peste 2.000 de avioane doar in urmatorii cinci ani.