Turism

Intarzieri de pana la 90 de minute la decolare pe Aeroportul „Henri Conda”

22 Jun, 13:45 • Redactia DailyBusiness
Unele curse de pe Aeroportul International "Henri Coanda" au inregistrat, sambata, intarzieri de pana la 90 de minute la decolare, ca urmare a unor caderi repetate de tensiune din reteaua nationala de electricitate, care au generat neregularitati la sistemul de procesare automata a bagajelor la plecare.
Intarzieri de pana la 90 de minute la decolare pe Aeroportul Henri Conda

Bagajele pasagerilor au fost procesate in sistem manual.

Reprezentantii Enel au precizat ca angajatii sai au efectuat lucrari pe una din cele trei linii de alimentare ale Aeroportului „Henri Coanda”, dar acest lucru nu ar trebui sa afecteze activitatea aeroportului daca sistemul gestionat de acesta functioneaza corect, transmite Mediafax.

Potrivit Enel, Aeroportul „Henri Coanda”, ca orice obiectiv de asemenea importanta, este alimentat din trei linii magistrale, astfel incat daca una se defecteaza, consumul aeroportului este preluat integral si automat de una din celelalte linii disponibile.

La ora 13.00, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a informat ca problemele au fost remediate, sistemul functioneaza la capacitate maxima iar cursele programate pentru decolare opereaza conform programului.

Citeste si Aeroportul monopolurilor: Orange, „dictator” pe piata taxi-urilor de la Otopeni?