Turism

Las Vegas Sands a renuntat la constructia unei mega-statiuni in Spania, de peste 30 mld. $

14 Dec, 10:51 • Redactia DailyBusiness
Las Vegas Sand, cel mai mare operator de cazinouri din lume, al miliardarului Sheldon Adelson, a renuntat la un proiect de peste 30 de miliarde de dolari de constructie a unei mega-statiuni in Spania, pentru a se concentra in schimb pe regiunea Asia.
Las Vegas Sands a renuntat la constructia unei mega-statiuni in Spania, de peste 30 mld. $

„Nu vedem cum ar putea fi indeplinite criteriile necesare pentru acest proiect”, a aratat Adelson vineri, intr-un comunicat  citat de Mediafax.

Proiectul, anuntat in luna februarie, ar fi creat cea mai mare statiune din Europa, la Alcorcon, suburbie a Madridului, ar fi contribuit la sustinerea economiei spaniole si la reducerea ratei somajului, de 26%.

Adelson a facut o vizita la Alcorcon luna trecuta, cerand asigurari ca guvernele viitoare nu vor schimba taxele si alte conditii. El a solicitat totodata exceptari de la interzicerea fumatului in locurile publice si de la limitele impuse jocurilor de noroc pe Internet.

Proiectul urma sa fie pus in practica in etape, pe parcursul a 10-12 ani, si ar fi inclus 12 statiuni-cazinouri, cu 36.000 de camere.