Turism

Linia de metrou Bucuresti – Aeroportul Otopeni, pe agenda discutiilor romano-japoneze

22 Mar, 13:00 • valentin..nicolae
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a discutat miercuri cu ambasadorul Japoniei in Romania, Natsuo Amemiya, despre implementarea proiectelor economice abordate la nivel guvernamental, prioritatea fiind construirea liniei de metrou dintre Capitala si Aeroportul International Henri Coanda.
Linia de metrou Bucuresti - Aeroportul Otopeni, pe agenda discutiilor romano-japoneze

„Ministrul Afacerilor Externe a exprimat interesul tarii noastre privind implementarea proiectelor economice discutate la nivel guvernamental. Prioritatea in acest domeniu o reprezinta construirea liniei de metrou dintre Capitala si Aeroportul International Henri Coanda, co-finantata de partea nipona printr-un imprumut de circa 300 milioane euro, semnat cu ocazia vizitei la Tokyo a delegatiei conduse de domnul Traian Basescu, presedintele Romaniei (martie 2010). Cele doua parti vor continua dialogul pentru identificarea urmatoarelor proiecte economice care ar putea fi derulate in colaborare”, se arata intr-un comicat al MAE.

Totodata, in cadrul convorbirilor a fost subliniata, de catre ambele parti, vointa comuna de amplificare a cooperarii dintre Romania si Japonia, atat in plan bilateral, cat si in cadrul dialogului UE-Japonia.

Presedintele Traian Basescu a semnat in martie 2010, la Tokyo, acordul privind imprumutul de peste 300 milioane de euro acordat Romaniei de Guvernul nipon in vederea constructiei Magistralei VI.

Linia 6 de metrou va face legatura cu reteaua actuala de metrou, printr-o ramificatie la actuala linie 4, in zona statiei de metrou 1Mai, ruta plasandu-se din zona respectiva catre Piata Presei Libere de-a lungul traseului DN1, pana la Aeroportul Otopeni.

Metrorex estimeaza ca linia va deveni operationala in aproximativ cinci ani de la inceperea lucrarilor, programata pentru a doua jumatate a anului 2012 – inceputul anului 2013.