- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Linia feroviara Campina-Predeal va fi reabilitata cu 300 mil. euro

30 May, 17:01 • Redactia DailyBusiness
Lucrarile de reabilitare ale liniei feroviare Campina-Predeal si a 120 de poduri de pe acest traseu presupun o investitie de peste 300 mil. euro, din care jumatate provin din finantare nerambursabila UE, au declarat NewsIn, surse din cadrul CFR SA.
Linia feroviara Campina-Predeal va fi reabilitata cu  300 mil. euro

CFR SA a incheiat 6 contracte de lucrari pentru reabilitarea liniei CF Campina-Predeal, toate avand termen de finalizare in 2010.

Lucrarile se desfasoara pe 4 loturi. Primul lot cuprinde lucrari de infrastructura si suprastrctura cai ferate si aparari terasamente. Valoarea contractului se cifreaza la aproximativ 140 de milioane euro. Firma executanta este Porr Technobau und Umwelt Aktiengesellschaft.

Lotul 2 cuprinde trei lucrari. Prima consta in reabilitarea podetelor de beton (inclusiv podete forate) executata de consortiul Arcada Company SA & Constructii Feroviare SRL, contract in valoare de peste 18 milioane de euro.

A doua lucrare din acest lot vizeaza reabilitarea celor 4 poduri metalice aflate pe linia de cale ferata Campina-Predeal (doua poduri in statia Busteni, un pod in zona statiei CF Sinaia si unul la iesirea din Campina). Aceasta lucrare va fi executata de consortiul Franz Kassecker si Bilfingen Berger Baugesellschaft. Valoarea contractului este de peste 68 milioane de euro. Lucrarile vor demara in luna iunie si vor fi terminate in anul 2010.

A treia lucrare din al doilea lot se numeste „Poduri noi”. Contractul, in valoare de peste 32 de milioane de euro, va fi executat de consortiul Arcade Company SA – Vega ’93 SRL -Construtii Feroviare SRL.

Al treilea lot cuprinde lucrarile la linia de contact, protectia instalatiilor din cale si vecinatate si energoalimentare. Acestea vor fi executate de consortiul Colas Rail – Isaf SRL contra sumei de aproximativ 13 milioane euro.

In cadrul celui de al patrulea lot, ” Instalatii CED, BLA si telecomunicatii feroviare”, lucrarile vor fi executate de consortiul Ansaldo Segnalamento Ferroviario – Isaf SRL. Valoarea contractului se ridica la aproximativ 15 milioane de euro.

Sectiunea Campina-Predeal are o lungime de 47,77 km si este cea mai dificila sectiune de cale ferata a Coridorului European IV, afirma reprezentantii CFR SA.

Pe aceasta sectiune, liniile de cale ferata trec printre crestele Carpatilor Meridionali. Este un traseu considerat dificil, ce face legatura intre centrul urban si economic Campina si statiunea Predeal si numara 8 statii: CFR Campina, Breaza Nord, Comarnic, Valea Larga, Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal.