- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Londra si Paris – cele mai ostile orase, Dublin si Amsterdam – cele mai ospitaliere

04 Apr, 13:40 • Redactia DailyBusiness
Londra si Parisul sunt catalogate de turisti ca fiind orasele europene cu cele mai ostile gazde, in timp ce Dublin si Amsterdam sunt renumite pentru amabilitatea localnicilor, potrivit unui studiu efectuat de TripAdvisor.
Londra si Paris - cele mai ostile orase, Dublin si Amsterdam - cele mai ospitaliere

Studiul, efectuat pe un esantion de 1.100 de turisti din intreaga lume, a relevat ca Londra este orasul european cu cei mai multi vizitatori, dar si ca turistii il percep ca fiind cel mai murdar si cu cele mai mari preturi, dintre cele mai cautate orase din punct de vedere turistic.

La capitolul cele mai murdare si scumpe orase, Londra este urmata de Paris si Roma.

De asemenea, Paris si Londra sunt catalogate in acelasi studiu si drept orasele cu cele mai ostile gadze, in timp ce Dublin si Amsterdam sunt renumite pentru localnicii sociabili si amabili.

Cu toate ca a primit multe critici, Londra a fost votat ca fiind orasul cu cele mai deosebite parcuri publice si care are cea mai dinamica viata de noapte, fiind urmata de Paris, Barcelona si Amsterdam.

Bruxelles, Zurich si Varsovia au primit cele mai multe voturi pentru „titlul” de cele mai plictisitoare orase.

Studiul mai arata ca in Europa vor veni in 2008 circa 65% din totalul turistilor interogati, un procent asemanator cu cel inregistrat anul trecut.

In ciuda scaderii dolarului si a crizei ecomoniei, jumatate din americanii chestionati au raspuns ca vor reveni in vizita in Europa anul acesta.

TripAdvisor este unul dintre cele mai importante portaluri de turism din lume, prin care peste 10 milioane de turisti din toata lumea isi planifica vacantele saptamanal.

Un alt studiu, realizat de Forumul Economic Global, desemneaza
Elvetia ca fiind tara cu cel mai mare potential de dezvoltare al turismului din perspectiva atractivitatii formelor de relief.

Topul primelor 5 tari ca potential de dezvoltare turistica, pe baza formelor de relief, este completat de Austria, Germania, Australia si Spania, relateza presa internationala.

Studiul, realizat in 130 de tari, mai cuprinde pe locurile 6-10, Marea Britanie, Statele Unite, Suedia, Canada si Franta.