- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Lucrarile la noul terminal al Aeroportului Otopeni, estimate la 450 mil. euro

27 Oct, 12:58 • Redactia DailyBusiness
Lucrarile la noul terminal al Aeroportului Otopeni vor demara la inceputul anului 2011, investitia necesara fiind estimata la circa 450 mil. euro, a declarat Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al aeroportului.
Lucrarile la noul terminal al Aeroportului Otopeni, estimate la 450 mil. euro

Studiul de fezabilitate este in derulare si va fi gata pana la finalul anului 2008, cand va putea fi data o valoare mai exacta a investitiei.

Lucrarile sunt prevazute pentru finalizare in anul 2019, insa s-ar putea termina mai repede, in cazul in care traficul va creste intr-un ritm mai sustinut, fata de cel estimat.

„Programul dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB), care s-ar putea derula mai rapid decat este prevazut in actele normative existente, prevede un proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului”, a mai spus Iordache.

Lucrarile vor demara in 2011, deoarece momentan se lucreaza la cea de-a treia faza a dezvoltarii infrastructurii aeroportuare, ce prevede o dublare a capacitatii orare de procesare a traficului, care este programata sa se finalizeze la sfarsitul anului 2010.