- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Lufthansa a anulat 3% din zborurile zilnice in a doua zi de greva

29 Jul, 13:34 • Redactia DailyBusiness
Compania germana Lufthansa a anulat in a doua zi de greva circa 3% din operatiunile zilnice. Pana in prezent, operatiunile liniei aeriene in Romania nu au fost afectate, potrivit reprezentantilor aeroportului Otopeni.
Lufthansa a anulat 3% din zborurile zilnice in a doua zi de greva

Astfel, au fost anulate 70 de zboruri de pe aeroporturile din Munchen si Frankfurt, reprezentand rute interne sau rute pe distante mici.

Greva mecanicilor si personalului Lufthansa ar putea costa linia aeriana aproximativ 5 milioane euro pe zi, potrivit analistilor, citati de presa internationala.

Oficialii indicatului Verdi, care reprezinta 52.000 de muncitori, au spus ca greva nelimitata, prima lansata de Lufthansa in ultimii 13 ani, va afecta toate domeniile de activitate, de la serviciile de catering si de curierat pana la cele de mentenanta si reparatii, relateaza presa internationala.

Sindicatul Verdi cere o majorare salariala de 9,8% pe an. Lufthansa, a doua companie aeriana europeana dupa numarul de pasageri, ofera o crestere a salariilor cu 6,7% la 21 de luni si o singura plata suplimentara.