- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Lufthansa anuleaza in a treia zi de greva si zboruri pe distante mari

30 Jul, 10:42 • Redactia DailyBusiness
Linia aeriana germana a anulat, in cea de-a treia zi de greva a personalului si tehnicienilor, si zboruri pe distante mari, relateaza presa internationala.
Lufthansa anuleaza in a treia zi de greva si zboruri pe distante mari

Pana in prezent, compania anulase numai curse care operau pe rute interne si pe distante mici.

Dupa ce marti, in a doua zi de greva, linia aeriana a anulat 70 de curse, miercuri Lufthansa a anulat inca 78, dintre care 8 erau pe trasee mari. Printre acestea se numara cele catre New York, Chicago si India.

Zborurile anulate miercuri reprezinta circa 4% din operatiunile din aceasta zi.

Potrivit reprezentantilor aeroportului Otopeni, pana in prezent nici un zbor al liniei aeriene din si inspre Romania nu a fost anulata.

Greva mecanicilor si personalului Lufthansa ar putea costa linia aeriana aproximativ 5 milioane euro pe zi, potrivit analistilor, citati de presa internationala.

Oficialii sindicatului Verdi, care reprezinta 52.000 de muncitori, au spus ca greva nelimitata, prima declansata la Lufthansa in ultimii 13 ani, va afecta toate domeniile de activitate, de la serviciile de catering si de curierat pana la cele de mentenanta si reparatii, relateaza presa internationala.

Sindicatul Verdi cere o majorare salariala de 9,8% pe an. Lufthansa, a doua companie aeriana europeana dupa numarul de pasageri, ofera o crestere a salariilor cu 6,7% la 21 de luni si o singura plata suplimentara.