- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Lufthansa se orienteaza spre achizitii in timpul crizei economice

29 Jan, 14:10 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana germana Lufthansa planuieste in continuare sa investeasca in achizitii, pentru a avea o pozitie mai consolidata pe piata, dupa incheierea crizei economice mondiale, a declarat Juergen Weber, presedintele consiliului de supraveghere al companiei.
Lufthansa se orienteaza spre achizitii in timpul crizei economice

„Ne concentram deocamdata pe Europa”, a mai spus Weber.

Lufthansa se afla in prezent intr-o perioada de pauza, dupa o serie de achizitii realizate anul trecut, perioada in care a prezentat planurile de a cumpara Brussels Airlines si Austrian Airlines, relateaza presa internationala.

Compania scandinava SAS este una din posibilele tinte de achizitie, iar compania spaniola Iberia ar putea deveni disponibila pe termen lung, in cazul in care discutiile de fuziune cu British Airways esueaza.

„In cazul in care conditiile sunt pozitive, SAS va deveni un punct de interes pentru noi”, a precizat Weber.

Lufthansa a transportat in 2008 aproximativ 57 milioane pasageri, fiind cea mai mare linie aeriana europeana, ca volum de pasageri.

Cererea de zboruri a scazut, in contextul in care companiile si-au redus cheltuielile legate de calatoriile de afaceri. Weber a spus ca actuala criza a inceput sa afecteze cetatenii, care isi anuleaza planurile de vacanta pentru acest an.