- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Malev a inaugurat prima cursa proprie Cluj-Budapesta

03 Apr, 17:56 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana ungara Malev a inaugurat joi prima cursa pe ruta Cluj-Napoca - Budapesta si retur, firma ungara efectuand din 2005 pana in prezent cursele spre Budapesta, in parteneriat cu firma Carpatair.
Malev a inaugurat prima cursa proprie Cluj-Budapesta

Malev opereaza in timpul zilei cu propriile aeronave Fokker 70, iar pentru zborul de noapte va utiliza avioane inchirite de la compania Carpatair, aeronave Saab 2000, cu capacitatea de 50 de locuri.

Cursele pe ruta Cluj-Napoca – Budapesta vor avea o frecventa de 14 ori pe saptamana, respectiv zilnic va exista un zbor catre si dinspre Budapesta, de pe Aeroportul International Cluj-Napoca, informeaza NewsIn.

Malev va avea, incepand cu perioada de vara, legaturi spre Toronto si New York, de la Budapesta, pentru pasagerii din Cluj-Napoca.

„Piata romaneasca reprezinta pentru noi cea mai bun piata. Am inregistrat anul trecut o crestere de 19% la vanzarile de bilete, iar Romania reprezinta, dupa Germania, piata numarul 2 in privinta importantei”, a declarat Mester Zoltan, vicepresedintele companiei Malev.

„Avem patru curse regulate pe zi doar din Bucuresti si Paris, fapt care subliniaza importanta Romaniei pentru noi”, a mai spus Mester Zoltan.

Clujul este unul dintre orasele romanesti cu cel mai mare trafic aerian. „Din perspectiva numarului de pasageri, cursele operate pe ruta Cluj-Napoca – Budapesta, se situeaza pe locul 2, ca numar de pasageri, dupa cursele interne spre si dinspre Bucuresti”, a declarat Marius Nicoara presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Malev zboara momentan de 4 ori pe saptamana din Bucuresti, dar efectueaza si curse din Timisoara, Targu Mures si Cluj-Napoca, toate cu destinatia Budapesta.

In total, compania aeriana efectueaza din cele 4 orase 56 de zboruri in fiecare saptamana. In ultimii trei ani, Malev si-a triplat numarul pasagerilor, ajungand la aproape 180.000 in 2007, iar la Cluj-Napoca firma se asteapta sa aiba o dinamica asemanatoare.