- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Marriott a afisat o pierdere neta de 23 mil. dolari in T1 fiscal

23 Apr, 17:09 • Redactia DailyBusiness
Marriott International Inc., cel mai mare lant hotelier din Statele Unite, a afisat o pierdere neta de 23 mil. dolari (17 mil. euro) in T1 fiscal, incheiat la 27 martie, in contextul in care recesiunea a determinat o scadere a cheltuielilor destinate calatoriilor, relateaza presa internationala.
Marriott a afisat o pierdere neta de 23 mil. dolari in T1 fiscal

In aceeasi perioada a anului trecut, lantul Marriott a realizat un profit de 122 milioane dolari (93 mil. euro). Veniturile Marriott au scazut in primul trimestru fiscal cu 15%, la 2,5 miliarde dolari (1,9 miliarde euro).

Marriott, ce detine marci precum Ritz-Carlton, Courtyard si Residence Inn, intentioneaza sa diminueze cheltuielile pentru investitii cu 400 milioane dolari (306 mil. euro) in acest an, dupa ce numarul rezervarilor hoteliere a scazut. Compania a mai redus costurile prin scurtarea orarului de lucru si prin sistarea noilor angajari.

Compania gestioneaza peste 3.200 de hoteluri in 66 de tari si regiuni, si obtine cea mai mare parte a veniturilor din America de Nord.

De asemene, aceasta are in plan pentru urmatorii 4 ani sa afilieze brand-urilor Marriott 770 de hoteluri din Europa si Orientul Mijlociu.