- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ministerul Transporturilor a micsorat fondul de salarii la Aeroportul Mihail Kogalniceanu

29 Apr, 13:39 • Redactia DailyBusiness
Mai multi angajati ai Aeroportului Mihail Kogalniceanu din Constanta sunt in pericol de a intra in concediu fara plata sau chiar de a fi disponibilizati, dupa ce fondul de salarii al aeroportului este mai mic cu circa 1,3 mil. lei (peste 300.000 euro) fata de 2008, potrivit NewsIn.
Ministerul Transporturilor a micsorat fondul de salarii la Aeroportul Mihail Kogalniceanu

Cristian Moldovanu, reprezentantul Consiliului Judetean Constanta in consiliul de administratie al aeroportului, a declarat ca a primit miercuri, de la Ministerul Turismului, o nota care informeaza ca fondul de salarii pe anul 2009 a fost majorat cu rata inflatiei, respectiv 6,5%. Raportarea s-a facut la valoarea salariului din ianuarie 2008.

„In aceste conditii, fondul de salarii la aeroport este mai mic cu circa 13 miliarde lei vechi (1,3 mil. lei, peste 300.000 euro) fata de anul trecut”, a precizat Moldovanu.

Reprezentantii conducerii aeroportului se vor intruni, miercuri seara, pentru a discuta situatia creata.

Ministerul Transporturilor nu este singurul afectat de prima rectificare bugetara din acest an, masuri similare de reducere a cheltuielilor de personal urmand sa fie aplicate in tot sectorul bugetar, prin reducerea sporurilor si a primelor, dar fara a afecta salariile de baza.