- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Modernizarea aeroportului Otopeni continua cu o investitie de 81,6 mil. euro

12 Feb, 17:47 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va continua programul pentru dezvoltare si modernizare a aeroportului international Bucuresti-Otopeni, valoarea investitiilor urmand sa se ridice la 81,6 milioane de euro.
Modernizarea aeroportului Otopeni continua cu o investitie de 81,6 mil. euro

Proiectul a fost inceput in 1991 si va fi continuat prin firma Romairport Milano. In prezent sunt in curs de finalizare etapele a II-a si a II-a extinsa ale programului iar ultima faza va fi finalizata in 2009.

Romairport Milano este un consortiu romano-italian format din CCCF Bucuresti si Italstrade. Consortiul a executat si lucrarile aferente primei etape.

Conform MTCT pentru finalizarea celei de-a doua etape se vor cheltui 6,6 milioane de euro iar pentru ultima faza vor fi necesari 75 de milioane de euro.

Aceasta ultima etapa va cuprinde lucrari pentru extinderea salii de imbarcare, a aerogarilor placari si sosiri internationale, plecari si sosiri interne, pentru modernizarea salonului oficial, a unei piste de aterizare si a parcarii auto.

Finantarea pentru acest proiect va fi asigurata de Compania Nationala „Aeroportul International Henri Coanda-Bucuresti” cu ajutorul unor credite bancare externe si interne.

Se estimeaza ca dezvoltarea aeroportului va duce la crearea a circa 6.000 de noi locuri de munca, conform oficialilor MTCT.