- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

MT va aloca 2 mil. lei pentru reconstructia castrului roman Alba Carolina

27 Apr, 10:40 • Redactia DailyBusiness
Elena Udrea a declarat ca "Alba Iulia poate trai doar din turism" si ca Ministerul Turismului va sprijini cu aproximativ 2 mil. lei (peste 450.000 euro), intr-o prima faza, reconstructia castrului roman din interiorul cetatii Alba Carolina.
MT va aloca 2 mil. lei pentru reconstructia castrului roman Alba Carolina

Elena Udrea, ministrul Turismului, a participat sambata la prima editie a Zilelor Cetatii Alba Carolina, din Alba Iulia, unde a declarat ca Ministerul Turismului va sprijini promovarea internationala a acesteia la targurile de turism, potrivit NewsIn.

Aceasta a mai spus ca exista un trend in ceea ce priveste turismul istoric si cultural si ca sunt turisti straini care cauta experiente unice, care vor sa viziteze cetati si chiar sa se cazeze acolo.

Udrea a promis sprijin din partea Ministerului Turismului pentru tot ce inseamna promovarea cetatii Alba Carolina. Concret, intr-o prima faza, ministerul va spriji cu aproximativ 2 milioane de lei reconstructia castrului roman din interiorul cetatii. Ministrul a mai precizat ca se poate crea un circuit al cetatilor din Romania in care sa fie inclusa si cetatea Alba Iulia.

Udrea a mai declarat ca unul din punctele forte ale cetatii este posibilitatea de divertisment si agrement in interiorul acesteia, care o va face o destinatie turistica unica.