- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

MT vrea sa dezvolte turismul la monumentele si siturile din Romania

15 Oct, 15:31 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Turismului (MT) a semnat un protocol pe o perioada de 2 ani, cu posibilitati de prelungire impreuna cu UNESCO ce are ca scop promovarea turismului la monumentele si siturile in lista UNESCO.
MT vrea sa dezvolte turismul la monumentele si siturile din Romania

„Banii necesari derularii protocolului vor proveni din bugetul pe anul 2009 care se vor aloca pentru promovarea turismului. In acest sens, MIMMCTPL a facut deja o solicitare pentru suma de 10 milioane de euro”, a declarat Lucia Morariu, secretar de stat in Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).

Prin aceasta initiativa, MT intentioneaza sa defineasca un „Tur al Patrimoniului Mondial din Romania”.

„Scopul protocolului este colaborarea dintre parti pentru dezvoltarea turismului la cele 7 obiective romanesti din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cu cele 30 de monumente si ansambluri si cea mai vasta arie umeda din Europa – Delta Dunarii”, a mai spus Morariu.

Astfel, se va intocmi o comisie bilaterala pentru stabilirea unei liste de indicatori de activitati si servicii turistice pentru indreptatirea primirii etichetei „Tur al Patrimoniului Mondial din Romania” si logo-ul aferent.

Pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din Romania se numara siturile sasesti cu bisericile fortificate din Transilvania, manastirea Hurezi, bisericile din Moldova, centrul istoric Sighisoara, ansamblul de biserici de lemn din Maramures, fortaretele dacice din muntii Orastiei, precum si rezervatia biosferei Delta Dunarii.