- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Mutarea low-cost-urilor pe Otopeni transforma octombrie intr-o luna de varf

28 Aug, 00:01 • elena.olteanu
Traficul de pasageri de pe Aeroportul Otopeni va fi, in cele doua saptamani din octombrie, cand unitatea va prelua si liniile low-cost care opereaza la Baneasa, aproximativ egal cu o perioada similara din lunile de varf (iulie si august), a declarat pentru DailyBusiness.ro, Valentin Iordache, purtator de cuvant al Aeroportului Henri Coanda (Otopeni).
Mutarea low-cost-urilor pe Otopeni transforma octombrie intr-o luna de varf

In intervalul 29 septembrie – 12 octombrie, Aeroportul Baneasa va fi inchis traficului aerian pentru lucrarile de legatura intre piste si pentru consolidarea acestora. Pana la sfarsitul anului se mai vizeaza si intarirea masurilor de securitate.

„In aceasta perioada, majoritatea companiilor isi vor reloca activitatea la aeroportul Otopeni sau, in functie de politica acestora, isi vor anula unele curse”, a declarat anterior Stefan Mladin, directorul general al Aeroportului Aurel Vlaicu (Baneasa).

Fata de iulie si august, in octombrie, traficul scade de obicei cu pana la 20%. Odata cu mutarea companiilor aeriene low-cost de pe Baneasa pe Otopeni, pentru doua saptamani din octombrie, traficul urmeaza sa fie aproximativ egal cu cel din lunile de varf.

In lunile iulie si august 2007, s-au inregistrat peste 1,2 milioane pasageri pe Aeroportul Otopeni.

„Consider ca aeroportul va face fata unui numar suplimentat de zboruri, deoarece am trait o experienta similara si anul trecut, cand companiile aeriene s-au mutat de pe Baneasa pe Otopeni. Intarzieri speram sa fie cat mai putine, iar in cazul in care se vor inregistra, nu vor fi cauzate de catre Aeroportul Otopeni”, a mai spus Iordache.

In iunie 2007, companiile care opereaza pe Baneasa s-au mutat pe aeroportul Otopeni, care a inregistrat in acea luna 550.000 pasageri. Spre comparatie, in iunie 2008, la Otopeni au fost 467.000 de pasageri.