- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Muzeele iesite din comun ale Romaniei

12 Sep, 10:12 • Redactia DailyBusiness
Daca v-ati plictisit de clasicele sali cu tablouri si sculpturi sau de sirurile de vitrine cu carti ori monede vechi, puteti gasi in Romania si cateva expozitii ceva mai neobisnuite.
Muzeele iesite din comun ale Romaniei

Nu exista la noi in tara un muzeu al sexului, precum cel din Amsterdam, nici unul al vrajitoriei, ca acela din Boscastle, Marea Britanie, nici macar unul al taxelor, cum este cel din Ierusalim (desi, poate, acesta chiar ni s-ar potrivi). Cu toate acestea, exista si la noi o mana de institutii culturale ceva mai putin obisnuite.

Printre ele este Muzeul Chihlimbarului din Colti, judetul Buzau, unul dintre putinele de acest tip din lume, infiintat in 1973 intr-o zona bogata in zacaminte de ambra. Colectii interesante de minerale, dar si de instrumente folosite in exploatarea acestora se gasesc si in Muzeul Aurului din Brad, judetul Hunedoara.

Pentru suporteri, exista Muzeul Sportului din Bucuresti (aflat in cladirea fostului palat regal). infiintat in 1973, desfiintat in 1979 si reinfiintat dupa 1990, acesta expune trofee, medalii sau piese de echipament care au apartinut unor nume grele din sportul autohton, scrie Capital.ro.