- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

MyAir a transportat cu 10-15% mai multi pasageri pe rutele din Romania, in S1

23 Jul, 15:45 • Redactia DailyBusiness
Compania italiana MyAir a inregistrat o crestere a numarului de pasageri de 10-15% in primul semestru al acestui an, pe rutele din Romania, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, au declarat oficialii companiei pentru DailyBusiness.ro.
MyAir a transportat cu 10-15% mai multi pasageri pe rutele din Romania, in S1

Linia aeriana a transportat in primele sase luni ale acestui an 250.000 de pasageri.

Gradul de ocupare al curselor MyAir se mentine si in primul semestru in jurul valorii de 80%, raportat la o capacitate a aeronavelor de 180 de locuri.

Numarul de curse saptamanale ale companiei aeriene a crescut de la 30, in primul semestru al anului 2007, la 50 in primele sase luni ale anului 2008, in mare parte datorita introducerii unor noi destinatii precum Parisul. Compania mizeaza pe o dublare a numarului de pasageri in acest an, datorita cresterii cererii pentru cursele inspre Italia.

MyAir are in plan pentru aceasta toamna inaugurarea unor rute noi, Timisoara-Venetia si Timisoara-Milano, datorita potentialului zonei, care atrage multi investitori italieni.

MyAir ramane pe locul al treilea in clasamentul transportatorilor low-cost din Romania, in spatele Wizz Air, care a inregistrat peste 370.000 de pasageri in semestrul intai. Ca lider al pietei se mentine in continuare compania de transport romaneasca Blue Air.