Turism

Nicolae Demetriade si-a dat demisia de la Tarom

22 Oct, 10:31 • Redactia DailyBusiness
Nicolae Demetriade si-a dat demisia din functia de administrator - director executiv al Tarom, dar si din Consiliul de Administratie al companiei aeriene nationale.
Nicolae Demetriade si-a dat demisia de la Tarom

El invoca aplicarea prevederilor
ordonantei privind managementul privat la Tarom, afirmand ca aceasta
a fost „o iluzie”.

„Aplicarea OUG 109/2011 a fost
doar o iluzie”, a declarat Demetriade, citat de Mediafax.

CA-ul Tarom a hotarat in iunie sa
urgenteze aplicarea masurilor din planul de management prin numirea
lui Nicolae Demetriade in functia de administrator-director executiv,
dupa ce reprezentantii consiliului s-au declarat nemultumiti de
activitatea directorului general al companiei, belgianul Christian
Heinzmann.

Anterior, in luna mai, Demetriade fusese numit si membru in Consiliul de Administratie al companiei.

Nicolae Demetriade a absolvit Academia de Studii Economice in anul 1970 si are peste 40 de ani de experienta in industria de aviatie si de turism.

A ocupat diverse functii de conducere in cadrul Tarom in perioada 1981-2002, intre anii 2001-2002 fiind si director general al companiei.

Strategia de administrare a companiei Tarom va continua sa fie implementata in conformitate cu planul de administrare aprobat si aflat in desfasurare, si care a inregistrat deja rezultate pozitive in primul trimestru al acestui an.

Obiectivul echipei de conducere este ca Tarom sa redevina  o companie cu operatiuni profitabile pana la sfarsitul anului 2015, precum si recastigarea pozitiei de lider in Romania pentru transportul aerian de pasageri.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom a fost infiintata in 1954 si a crescut in acelasi timp cu aviatia romaneasca. Compania Tarom isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si este membra a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010, oferind astfel pasagerilor sai acces la mai multe destinatii si conexiuni.

Tarom este membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 si a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din 2000.

Familia Demetriade a vandut in 2007 agentia de turism Happy Tour fondului de investitii spaniol GED. Cele doua parti implicate nu au facut publica valoarea tranzactiei, insa in media s-au vehiculat la acea data sume de pana la 10 mil. euro.