- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Niculae si Ion Dusu au cumparat hotelul Covasna de la Tender cu 1,2 mil. euro

12 Jun, 17:57 • Redactia DailyBusiness
Oamenii de afaceri Niculae si Ion Dusu din Constanta, care detin hoteluri in Mamaia si Neptun, precum si producatorul de BCA Celco Constanta, au cumparat, prin firma OMB Grup Invest, hotelul Covasna din Neptun, de la Ovidiu Tender, pentru suma de 5,2 milioane lei (1,2 milioane euro), relateaza Mediafax.
Niculae si Ion Dusu au cumparat hotelul Covasna de la Tender cu 1,2 mil. euro

Tender a vandut, miercuri, prin firma Inter Center Service Timisoara, un pachet de actiuni reprezentand 96,6% din actiunile firmei hoteliere Covasna Estival 2002 (CVAS), care detine hotelul Covasna din Neptun.

Titlurile au fost cedate printr-o tranzactie, la pretul de 2,22 lei, respectiv cu 19,35% peste cotatia celui mai recent transfer cu aceste actiuni, realizat la 23 decembrie.

Hotelul Covasna din Neptun este clasificat cu doua stele si dispune de 190 de camere.

Firma OMB Grup Invest a fost infiintata in 2007, prin divizarea producatorului de BCA Celco Constanta, controlat de Niculae si Ion Dusu, care au fiecare cate 41,41% din titlurile societatii.

Actionarii Celco au aprobat in 2007 desprinderea din societate a mai multor active, printre care si hotelul Traian din Neptun, preluat de firma Sulina Estival 2002, controlata de familia Dusu.

Ei mai detin si hotelurile Sulina, Delta, Dobrogea din Neptun si Condor din Mamaia.

Inter Center Service a preluat aproape intreg pachetul de actiuni al firmei hoteliere la finele anului 2007, cand a cumparat de la SIF Transilvania (SIF3) o participatie de 39,62% din capitalul social al Covasna Estival 2002, pentru 2 milioane de lei. Inter Center Service este controlata in proportie de 54% de Ovidiu Tender, iar Consiliul Judetean Timis detine 46% din actiuni.