Turism

Noul director executiv Tarom: Nu exista nicio sansa de rentabilizare a companiei in acest an

24 Jun, 16:50 • Redactia DailyBusiness
Nicolae Demetriade, care a fost numit vineri in functia de director executiv al Tarom de catre Consiliul de Administratie, a declarat ca nu exista nicio sansa ca operatorul aerian sa fie rentabilizat in 2013, dar spera ca acest lucru sa se intample anul viitor.
Noul director executiv Tarom: Nu exista nicio sansa de rentabilizare a companiei in acest an

„Am fost imputernicit in aceasta functie pentru a urgenta implementarea planului de management. Tinta este sa rentabilizam compania mai repede decat este prevazut in planul de management, adica sfarsitul anului 2015. Nu exista nicio sansa pentru rentabilizarea companii in acest an, insa speram sa se intample la sfarsitul anuluicviitor” , a declarat agentiei Mediafax Nicolae Demetriade, care ocupa si pozitia de membru in Consiliul de Administratie.

Demetriade a afirmat ca va colabora cu directorul general al Tarom, belgianul Christian Edouard Heinzmann, care are un mandat de patru ani. Heinzmann a fost numit in noiembrie la conducerea operatorului aerian national.

Fost director general al Tarom, Nicolae Demetriade, a fost numit la inceputul lunii mai in Consiliul de Administratie al operatorului aerian, consiliu care cuprinde sapte membri. Demetriade detine agentia de turism World Travel, care reprezinta in Romania si Republica Moldova grupul de companii Royal Caribbean, Celebrity Cruises si Azamara.

Tarom a inregistrat pierderi de 66 milioane de lei in primele patru luni, cu 30 milioane de lei mai putin fata de rezultatul negativ estimat in planul de management.