- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Numarul pasagerilor Germanwings pe rutele din Romania se dubleaza in 2008

12 Nov, 13:59 • Redactia DailyBusiness
Linia aeriana Germanwings, divizia low-cost a Lufthansa, va transporta anul acesta 50.000 de pasageri pe rutele din si inspre Romania, aproape dublu fata de 2007, ca urmare a cresterii numarului de rute, a spus Andreas Engel, PR managerul companiei.
Numarul pasagerilor Germanwings pe rutele din Romania se dubleaza in 2008

In 2007, compania a transportat circa 26.000 de pasageri din si inspre Romania.

Compania s-a lansat pe piata locala in martie 2007, prima ruta inaugurata fiind Bucuresti-Koln-Bonn. Recent. Germanwings a introdus in primavara acestui an doua rute noi: Bucuresti-Stuttgart si Bucuresti-Berlin. In orarul de vara, compania a operat si o cursa Cluj-Koln.

Pentru 2009, reprezentantii liniei aeriene asteapta de asemenea o crestere a numarului de pasageri, insa nu au precizat la ce nivel va fi aceasta crestere, si un grad de ocupare de cel putin 80% ca si anul acesta.

Pentru 2009 compania are in plan o crestere a frecventelor. „Spre exemplu, Bucurestiul este o destinatie foarte populara in Berlin”, a spus Engel.

„Extinderea noastra in Romania este una step by step. Scaderea bugetelor de travel a oamenilor de afaceri poate fi benefica pentru afacerile noastre, pentru ca acestia se vor reorienta pe linii aeriene low-cost”, a adaugat Engel.

El estimeaza ca in Romania, Germanwings detine sub 10% din piata low-cost.

La nivel global, compania asteapta o cifra de afaceri de 600 milioane euro in 2008.