- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Numarul turistilor din Delta a crescut cu 250% in primele 9 luni din 2008

16 Oct, 14:23 • Redactia DailyBusiness
Numarul turistilor care au vizitat Delta Dunarii pana in primele 9 luni ale anului a crescut cu 250%, la 105.000, fata de 30.000 cat s-au inregistrat anul trecut, au declarat reprezentantii Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).
Numarul turistilor din Delta a crescut cu 250% in primele 9 luni din 2008

Fenomenul turismului neorganizat a inregistrat anul acesta o crestere spectaculoasa, acesta fiind probabil motivul pentru sporirea fluxului de turisti in valori atat de mari, sustin reprezentantii ARBDD, citati de NewsIn.

Conform Centrului, cele mai solicitate destinatii din Delta romaneasca sunt Sf. Gheorghe, Sulina, Crisan, Mila 23 si Murighiol.

Principalele forme de turism care se pot desfasura pe teritoriul Rezervatiei sunt sejur pentru odihna, practicat prin intermediul companiilor de turism in hoteluri din teritoriu sau hoteluri plutitoare, turism itinerant, practicat fie individual sau prin intermediul excursiilor organizate, sau turism specializat – stiintific.

Totodata, la mare cautare sunt programele speciale de tineret, sau turismul rural, in cadrul caruia vizitatorii sunt gazduiti si ghidati de localnici.