- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Numarul turistilor italieni care viziteaza Romania va creste cu 25% in 2008

30 Sep, 14:03 • Redactia DailyBusiness
Numarul turistilor italieni care viziteaza Romania va creste anul acesta cu peste 25%, fata de 2007, a declarat, pentru NewsIn, Ioana Ciutre, reprezentantul Biroului de Roman de Promovare Turistica in Italia.
Numarul turistilor italieni care viziteaza Romania va creste cu 25% in 2008

„Daca anul trecut, numarul turistilor italienilor care au vizitat tara noastra a fost de aproape 400.000, anul acesta ne asteptam ca fluxul acestora sa depaseasca numeric 500.000”, sustine Ioana Ciutre.

Potrivit acesteia, in primul semenstru al acestui an, au vizitat Romania un numar total de 238.030 turisti italieni, cu peste 23% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

„In ultimii doi ani s-au inregistrat cresteri importante a numarului de turisti italieni in Romania, asta daca tinem cont de faptul ca din 2006 aproape s-a dublat fluxul de incoming italian”, a precizat Ioana Ciutre.

Conform institutiei subordonate Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, destinatiile preferate de italieni raman Transilvania, cel mai vandut „produs”, urmata de city break-urile din Bucuresti, Delta Dunarii, manastirile din Bucovina si orasele medievale precum Sibiu si Sighisoara.

„Turistii italieni cauta in Romania destinatii avand caracter cultural si religios, insa si city break-urile din Capitala se bucura de mare succes”, a spus reprezentanta Biroului.

City break-urile amintite reprezinta circa 30% din pachetele turistice vandute in Italia pentru Romania.

Valoarea medie a unui pachet turistic catre Romania, achizitionat de italieni, este cuprinsa intre 900 si 1.000 euro.

In ce priveste nivelul de satisfactie al turistului italian fata de Romania, reprezentantul Biroului de Roman de Promovare Turistica in Italia a spus ca peste 95%, dintre italienii care au vizitat tara noastra au avut un „feedback” pozitiv, iar restul si-au manifestat nemultumirea fata de starea foarte proasta a infrastructurii turistice.

Principalul mijoc de transport utilizat de turistii italieni catre Romania este avionul, pe acesta ruta operandu-se saptamanal circa 300 de zboruri.