- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Numarul turistilor romani in Thailanda ar putea creste cu 20% in 2010

02 Feb, 15:16 • Redactia DailyBusiness
Thailanda a avut circa 6.000 de turisti romani anul trecut, iar numarul acestora ar putea creste cu 20% in acest, conform tour operator-ului Total Adventure Travels, dedicat exclusiv acestei destinatii, care citeaza datele Autoritatii de Turism a Thailandei.
Numarul turistilor romani in Thailanda ar putea creste cu 20% in 2010

Potrivit previziunilor Autoritatii de Turism a Thailandei (TAT), Thailanda va primi 4,09 milioane de turisti din toata lumea in primul trimestru al anului 2010, ceea ce va reprezenta o crestere de 12,2% fata de aceeasi perioada a anului precedent, cand au fost inregistrati 3,645 milioane de turisti.

Practic, aceasta cifra indica o revenire a cererii pentru Thailanda. Anul trecut, din regiunea balcanica au fost circa 15.000 de turisti in Thailanda, cei mai multi fiind din Romania, Bulgaria si Serbia.

Autoritatea de Turism a Thailandei (TAT) aniverseaza, pe 23 martie, 50 de ani de la infiintare. Biroul de promovare pentru zona Balcanilor are sediul la Bucuresti si reprezinta urmatoarele tari: Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Republica Moldova, Macedonia si Albania.

Thailanda este o destinatie pentru familii. Una din principalele atractii este constituita din parcurile de distractie, precum Dream World, Safari World etc.

Preturile pachetelor turistice oferite de Total Adventure Travels au preturi cuprinse intre 1.110 euro (11 zile) si 1750 lei (11 nopti). In Thailanda se poate practica si pescuitul pentru o taxa de 120 euro pe zi. Toate pachetele sunt structurate pe doua nivele: silver – care se desfasoara pe insula Koh Chang si gold – care se desfasoara pe insula Koh Phangan.

Unul dintre managerii si asociatii agentiiei, dl. Andrei Chiper, este stabilit de Thailanda de 4 ani. A sosit prima data in aceasta tara ca turist si a hotarat sa ramana acolo.

Total Adventure Travels este un touroperator roman specializat pe Thailanda, infiintat in 2009. Firma are sedii in Ploiesti si in Bangkok, iar in acest an va deschide un sediu si in Bucuresti.