- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Numarul turistilor straini de pe litoral creste vara aceasta cu 10%

19 Jun, 10:43 • elena.olteanu
Numarul turistilor straini care vor sosi pe litoralul romanesc va urca in aceasta vara cu circa 10%, comparativ cu sezonul estival trecut, pana la 110.000 persoane, estimeaza specialistii din piata.
Numarul turistilor straini de pe litoral creste vara aceasta cu 10%

Cresterea va interveni ca urmare a introducerii de zboruri low-cost de pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, a liniei maritime Odessa-Constanta-Varna si a faptului ca tur-operatorul german Dertour a inclus anul acesta litoralul romanesc in oferta sa.

Incepand cu luna aprilie, linia aeriana low-cost Ryanair a introdus cursa Constanta-Pisa, iar din 13 iunie a fost inaugurata linia maritima Odessa-Constanta-Varna.

„Este inca prematur sa dam o crestere exacta a numarului de turisti straini, insa o estimare ar fi de 1%”, a declarat, pentru DailyBusiness, Corina Martin, presedintele Asociatiei de Promovare a Litoralului Romanesc.

In acest sezon se estimeaza o crestere de 15% a numarului total de turisti care vor veni pe litoralul romanesc, la circa 1,4 milioane de persoane. Din totalul inregistrat anul trecut, de aproape 1 milion de persoane, circa 100.000 au fost turisti straini.