- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

O companie a lui Tender cere falimentul agentiei de turism Ali Baba Tour pentru o datorie de 300.000 euro

26 Jun, 00:01 • elena.olteanu
Compania Jetran Air, detinuta de omul de afaceri Ovidiu Tender, care are ca domeniu de activitate inchirierea de avioane pentru zboruri de calatori, a inaintat un proces impotriva agentiei de turism Ali Baba Tour, careia ii cere falimentul pentru datorii de aproximativ 300.000 euro, potrivit datelor reprezentantilor administratorului judiciar al Jetran Air.
O companie a lui Tender cere falimentul agentiei de turism Ali Baba Tour pentru o datorie de 300.000 euro

„Este vorba de un litigiu comercial. Nu au niciun temei pentru intentarea procesului. Vom vedea daca vor si castiga”, au spus reprezentantii Ali Baba Tour, contactati de DailyBusiness.ro, fara insa a oferi mai multe detalii despre aceasta situatie.

„Suma de aproximativ 300.000 de euro reprezinta servicii prestate in cursul anului 2008 de catre Jetran Air agentiei de turism Ali Baba Tour. Instanta se va pronunta peste circa o saptamana”, au declarat reprezentantii RVA Insolvency Specialists, administratorul judiciar al Jetran Air.

Compania Ali Baba Tour a fost infiintata la Istanbul in anul 1986, iar reprezentanta pentru Romania s-a deschis in anul 1999. Aceasta a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de aproximativ 8,5 mil. euro in 2007, potrivit site-ului Ministerului Finantelor.

Societatea Tender SA, controlata de omul de afaceri Odiviu Tender, a preluat controlul companiei Jetran Air, care inchiriaza avioane pentru zboruri de calatori, printr-o tranzactie de aproximativ 45 de milioane de dolari.