- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

O companie chineza vrea sa investeasca in aeroportul din Iasi

07 Nov, 10:56 • Redactia DailyBusiness
Firma chineza Harbour Engineering Company vrea sa investeasca in modernizarea Aeroportului International Iasi, insa nu s-a luat inca o decizie privind un parteneriat public-privat, a declarat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi, sub conducerea caruia se afla aeroportul.
O companie chineza vrea sa investeasca in aeroportul din Iasi

Coform studiului de fezabilitate, proiectul pentru reabilitarea aeroportului prevede o investitie de peste 200 milioane de euro.

„Sperantele mele sunt sa promovam o lege prin care sa obtinem finantare guvernamentala pentru aeroport, in 4 etape”, a spus Simirad, citat de NewsIn.

„In cazul in care nu vom reusi acest lucru, ne gandim sa acceptam propunerea firmei chineze, care vrea sa realizeze integral sau partial obiectivul. Am primit si joi o adresa de la Ambasada Chinei in Romania privind intentia firmei chineze de a investi. Deocamdata, vedem ce putem face in plan legislativ”, a adaugat primarul.

La inceputul anului 2008, o delegatie chineza, formata din oameni de afaceri si oficiali ai provinciei Jilin, au vizitat Iasiul si au discutat cu autoritatile locale despre potentialul de dezvoltare a capitalei Moldovei si posibile parteneriate privind dezvoltarea unor proiecte de investitii.

La vremea respectiva, chinezii s-au declarat interesati in special de infrastructura de transport si industria farmaceutica.

Harbour Engineering Company Ltd. este o divizie a grupului de firme CCCC, infiintata in 2005 dupa fuziunea intre China Harbour Engineering Company Group si China Road and Bridge Corporation.

Compania este detinuta de statul chinez si a avut, in 2007, potrivit site-ului oficial, contracte internationale in valoare totala de 2 miliarde de dolari. Harbour Engineering activeaza in peste 20 de tari.