Turism

O fotografie facuta in 1975 in Romania marcheaza 125 de ani de la aparitia National Geographic

23 Jun, 11:50 • Redactia DailyBusiness
Un set de fotografii spectaculoase, printre care si o fotografie din Romania, care nu au fost niciodata prezentate publicului larg, au fost descoperite in arhivele revistei National Geographic si au fost publicate in premiera, pentru a marca cea de-a 125-a aniversare a acestei publicatii.
O fotografie facuta in 1975 in Romania marcheaza 125 de ani de la aparitia National Geographic

Informatia a fost dezvaluita pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail, intr-un articol al carui titlu este „Frumusetea redescoperita” („Beauty rediscovered”).

National Geographic are reputatia de a fi „epicentrul” celor mai bune lucrari de fotojurnalism din lume. Pentru a marca in acest an cea de-a 125-a aniversare a celebrei reviste, editorii ei au lansat un cont pe platforma Tumblr pe care au fost postate unele dintre aceste fotografii si care, dintr-un motiv sau altul, au ramas in arhivele publicatiei, transmite Mediafax.

[img=4132][/img]Acest proiect se intituleaza „Found” si poate fi vizualizat pe fluxul foto al publicatiei americane. Printre fotografiile nemaivazute vreodata de public, alese pentru a marca acest eveniment, se afla cateva capodopere veritabile ale artei fotografice, afirma jurnalistii de la Daily Mail, care mentioneaza si o fotografie realizata in Romania (foto).

In textul care descrie fotografia din Romania, tabloidul britanic vorbeste despre „frumusetea simpla a unor vagonete care transporta zacaminte de fier spre o uzina de otel din Hunedoara, in 1975, pe un fundal de vis, marcat de nori galbui, demni de un tablou de Canaletto”.

Citeste si O editie de colectie a National Geographic a incasat 20.000 euro din publicitate