- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Obiectivele Tarom in 2009: Break-even si mentinerea numarului de pasageri

27 Mar, 16:55 • elena.olteanu
Ruxandra Brutaru (foto), directorul general al liniei aeriene Tarom, a spus, pentru DailyBusiness.ro, ca prioritatile companiei anul acesta sunt atingerea punctului de break-even, prin reducerea cheltuielilor, si mentinerea numarului de pasageri la nivelul anului trecut, de circa 2 milioane.
Obiectivele Tarom in 2009: Break-even si mentinerea numarului de pasageri

In acest sens, compania a facut deja un prim pas, inca din 2008, cand a comandat 3 aeronave Boeing 737-800 Next Generation, cu consum redus de combustibil, care au fost deja receptionate.

Anterior, directoarea Tarom a estimat ca in 2009 numarul de pasageri va creste cu 8%, pana la 2,1 milioane, insa in primele 3 luni ale anului, compania a inregistrat o scadere.

„Anul acesta toate companiile se vor bate pe cota de piata si grad de ocupare, iar supravietuirea este data de cei care vor avea pasageri in avion”, a declarat Brutaru.

„Daca in ultimii ani am aveam o crestere atipica, de aproape 30%, a business-ului in Romania, in prezent cresterea s-a diminuat la 2-3%. Practic, o sa ne batem pe aceeasi pasageri”, a adaugat seful Tarom.

Pentru a creste gradul de ocupare al aeronavelor, linia aeriana a lansat anul acesta o promotie in care ofera un stoc limitat de bilete la clasa economic, la preturi de 50 euro plus taxe de aeroport pe zborurile externe si 24 de euro plus taxe de aeroport pe cele interne.

Linia aeriana se asteapta sa vanda 200.000 de bilete prin aceasta promotie, in 2009. Pana in prezent, in cadrul promotiei s-au vandut 45.000 de bilete.

„Cel mai mult resimtim o scadere pe business class, ca majoritatea liniilor aeriene traditionale. Din ce in ce mai multi pasageri, care anterior calatoreau la business class, acum zboara la economic”, a spus Ruxandra Brutaru.

Linia aeriana Tarom nu a redus inca frecventele pe nici o ruta, insa oficialii companiei nu exclud aceasta posibilitate in cazul in care unele curse nu vor mai fi profitabile.