- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Olympic Airlines a anulat 2 curse Bucuresti-Atena din cauza grevei din Grecia

08 Oct, 11:59 • Redactia DailyBusiness
Doua curse ale companiei Olympic Airlines dintre Bucuresti si Atena au fost anulate miercuri din cauza grevei din Grecia, a declarat Mihaela Chiril, seful de relatii publice al Aeroportului Otopeni.
Olympic Airlines a anulat 2 curse Bucuresti-Atena din cauza grevei din Grecia

„Cursa care trebuia sa soseasca la ora 8.40 pe Aeroportul Otopeni a fost anulata, iar o alta cursa, ce avea ca ora de plecare 9.25 spre Atena, a fost de asemenea anulata”, a spus Mihaela Chiril, citata de NesIn.

„In schimb, cursa Tarom dinspre directia Atena a ajuns pe Otopeni. Motivul oficial al anularii celor doua curse Olympic Airlines anuntat de catre reprezentantii aeroportului din Atena este greva din transporturile elene”, a adaugat reprezentanta Aeroportului Otopeni.

Potrivit AFP, aproximativ 50 de curse aeriene interne si externe urmau sa fie anulate miercuri in Grecia, unde transporturile urbane si feroviare vor fi puternic perturbate din cauza unei greve de 24 de ore. Greva a fost organizata in semn de protest fata de privatizarile incepute de guvernul conservator.

Compania Olympic Airlines, pe care guvernul grec vrea sa o privatizeze in cursul anului viitor, a anuntat ca isi va anula 50 de curse dus-intors, intre care 11 catre destinatii europene si una catre Istanbul. Rivala sa, compania privata Aegean Airlines, a declarat la randul sau ca unele dintre legaturile sale cu insulele si provincia vor fi afectate de o greva a personalului aviatiei civile.

Grevistii protesteaza fata de cesiunile catre domeniul privat si fata de reformele demarate in intreprinderile publice, si pun in discutie drepturile sociale si salariale ale personalului.