- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Orban: Aeroportul din sudul Capitalei ar putea fi construit langa Adunatii Copaceni

05 Jun, 11:28 • Redactia DailyBusiness
Aeroportul pe care autoritatile planuiesc sa-l construiasca in sudul Capitalei ar putea fi amplasat spre comuna Adunatii Copaceni, a declarat Ludovic Orban, ministrul Transporturilor.
Orban: Aeroportul din sudul Capitalei ar putea fi construit langa Adunatii Copaceni

„Cel mai probabil, aeroportul va fi construit spre Adunatii Copaceni, la aproximativ doi kilometri de centura „, a precizat ministrul, citat de NewsIn. Potrivit, acestuia, constructia aeroportului in sudul Bucurestiului se va finaliza in maxim doi ani.

Proiectul pentru aeroportul din sudul Bucurestiului a fost demarat recent de Ministerul Transporturilor, dar nu inca nu a fost stabilita amplasarea.

In luna martie, Ludovic Orban a declarat ca locatia aeroportului care urmeaza sa fie construit in sudul Capitalei va fi stabilita in cel mult trei luni, intrucat exista un studiu de fezabilitate mai vechi ce va fi reactualizat. Ministrul a mentionat la acea vreme ca exista mai mult variante ale acestui proiect.

La jumatatea lunii februarie, Orban a declarat ca dupa finalizarea studiului de fezabilitate, va fi introdusa o Hotarare de Guvern pentru a include acest proiect in bugetul pe anul 2009.