- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Orban: In 3 luni stabilim amplasamentul aeroportului din sudul Capitalei

24 Mar, 10:33 • Redactia DailyBusiness
Amplasarea exacta a aeroportului pe care Ministerul Transporturilor planuieste sa-l construiasca in sudul Bucurestiului va fi stabilita in maxim 3 luni, ca urmare a reactualizarii studiului de fezabilitate, a declarat Ludovic Orban, ministrul Transporturilor.
Orban: In 3 luni stabilim amplasamentul aeroportului din sudul Capitalei

Ministrul a mentionat ca exista mai mult variante ale acestui proiect, constructia aeroportului din sud urmand sa se finalizeze in maxim doi ani, relateza NewsIn.

La jumatatea lunii februarie, Orban a declarat ca dupa finalizarea studiului de fezabilitate, va fi introdusa o hotarare de Guvern pentru a include acest proiect in bugetul pe anul 2009.

Pe fondul dezvoltarii imobiliare a zonei de nord si a normelor de mediu, se va produce o scadere a traficului aerian pe aeroportul Baneasa, avand ca rezultat creearea restrictiilor de trafic. Acest aeroport urmeaza sa primeasca aeronave mici, elicoptere, avioane particulare si de business.

„Orice capitala din lume care se respecta are un astfel de aeroport de oras. Asta are in vedere si Ministerul Transporturilor pentru Aeroportul Baneasa”, a declarat Stefan Mladin, directorul Aeroportului Baneasa.

„Va deveni un aeroport de oras in aproximativ 7-8 ani, destinat in special curselor de business si a avioanelor de capacitate mica”, a mai spus Mladin.