- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Partia Telegondola Sinaia va fi deschisa dupa o investitie de 800.000 euro

14 Oct, 12:35 • Redactia DailyBusiness
Partia de schi de la Cota 1400 - Cota 998 va fi data in folosinta in primavara lui 2009, iar costurile lucrarilor de amenajare sunt estimate la circa 800.000 euro, a declarat Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia.
Partia Telegondola Sinaia va fi deschisa dupa o investitie de 800.000 euro

„Partia de schi de la Cota 1400 – Cota 998 (Telegondola) a fost realizata cu mai multi ani in urma, insa din cauza lipsei fondurilor din ultimii ani, partia nu a fost intretinuta corespunzator, ceea ce a dus la degradarea ei. In prezent, se desfasoara lucrari de amenajare a partiei in vederea reintroducerii ei in circuitul schiabil din statiune si deservirea telegondolei din zona”, a mai spus Oprea, citat de NewsIn.

Partia are o lungime de 2.171 metri, latime 20 metri, iar diferenta de nivel este 433,11 metri. Totodata, partia are un grad mediu de dificultate.

De asemenea, in Sinaia se deruleaza proiectul „Dezvoltarea Zonei Turistice Sinaia-Perla Carpatilor Zona Cota 2000”, iar valoarea investitiilor pentru realizarea acestuia se ridica la 20 milioane euro.

Printre lucrarile care se vor realiza in acest program se numara telescaun acoperit cu sase locuri in Valea Soarelui; teleschi pentru doua persoane in Valea Dorului; instalatie de inzapezit artificial a partiilor din Valea Soarelui, Valea Dorului (tunuri de zapada mobile), precum si doua utilaje de batut zapada.