Turism

Partii pe care poti schia in acest weekend

03 Jan, 16:15 • Redactia DailyBusiness
Peunele partii se poate schia si in acest weekend datorita zapezii artificiale, desi instalatiile de oprire a acesteia au fost oprite inca din 31 decembrie, deoarece temperaturile ridicate nu au mai permis pornirea acestora.
Partii pe care poti schia in acest weekend

„In acest moment, dar si in weekend se mai poate schia la Poiana Brasov, cu mici probleme, pe partiile Bradul, Sulinar, Stadion, Lupului, in partea superioara si Drumul Rosu, pe zapada produsa in ultima zi a anului trecut. De atunci nu am mai dat drumul instalatiilor de produs zapada pentru ca temperaturile au tot crescut fiind de zero grade sau minus un grad Celsius, ceea ce nu mai permite pornirea instalatiilor”, a declarat vineri Dorin Dragoi, administratorul domeniului schiabil din statiune.

El a aratat ca in statiune sunt turisti, dar daca temperaturile ridicate se vor mentine si in zilele urmatoare, se va topi si aceasta zapada artificiala, relateaza Agerpres.

„Turisti sunt pentru ca au inceput sa vina si cei din Republica Moldova, Rusia sau Ucraina care sarbatoresc Craciunul pe stil vechi. Asta este situatia si nu avem ce face. Probabil ca in urmatoarele zile daca temperaturile vor mai creste asa cum anunta meteorologii, zapada care mai este acum pe partii se va topi incet-incet”, a mai spus Dragoi.

In ceea ce priveste transportul pe cablu, functioneaza normal toate instalatiile care deservesc telecabina, telegondola, telescaunul si teleschiul.

Cauti alternative la Valea Prahovei? Vezi aici un top 5 partii pe care sa schiezi iarna aceasta.