Turism

Partiile de schi din Vidra vor fi finalizate in primavara

12 Dec, 14:32 • cristina.mihai
Lucrarile de dezvoltare ale domeniul schiabil din statiunea Vidra sunt executate in proportie de 70%, prima etapa a proiectului care are o valoare totala de 140 mil. lei urmand sa fie gata in primavara lui 2012.
Partiile de schi din Vidra vor fi finalizate in primavara

Lucrarile au
inceput in vara acestui an, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
asigura finantarea proiectului, in timp ce beneficiarul, Consiliul Local Voineasa, gestioneaza atribuirea si urmarirea contractelor aferente implementarii proiectului.

”Vorbim despre o statiune abandonata dupa 1989, cu un potential turistic extrem de important. Atunci cand am inclus proiectul in programul MDRT de dezvoltare a infrastructurii de turism, am avut in vedere faptul ca el va contribui la relansarea economica a intregii regiuni. Construim, practic, de la zero, un domeniu schiabil integrat, a carui exploatare ulterioara va aduce beneficii comunitatii locale si judetului Valcea”, a declarat
ministrul Elena Udrea.

Stadiul actual de executie a proiectului este de circa 70%, urmand ca prima etapa sa fie finalizata in primavara anului 2012, cand vor fi deschise pentru public partiile de schi. Ulterior, pana la sfarsitul iernii 2012-2013, se vor finaliza si celelalte componente ale proiectului.

Lucrarea consta in realizarea a 4 partii de schi cu o lungime totala de 9 km, prevazute cu sistem de inzapezire si instalatii de transport pe cablu care totalizeaza peste 5 km (telescaun – 1800 m, teleschi – 733 m si o telegondola de 3 km cu statie intermediara). Tot in cadrul proiectului vor fi realizate spatii adiacente pentru servicii, o parcare cu minim 350 locuri si un refugiu salvamont la cota 1975 m.