- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Patronatul Mamaia: Hotelierii vor primi 20 cm de plaja pentru fiecare loc de cazare

04 May, 10:00 • Redactia DailyBusiness
Hotelierii vor primi 0,2 metri liniari de plaja pentru fiecare loc de cazare, in baza odonantei de urgenta privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, aprobate marti de Guvern, a spus Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.
Patronatul Mamaia: Hotelierii vor primi 20 cm de plaja pentru fiecare loc de cazare

„Plajele vor fi acordate doar structurilor de cazare, iar pentru fiecare loc de cazare al hotelului, proprietarul primeste 0,2 metri liniari de plaja”, a explicat Bucovala, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, noua ordonanta de urgenta, care ar trebui sa elimine intermediari intre stat si hotelieri, imparte plajele in 5 categorii – plajele comunale, care se vor intinde pe 20% din suprafata intregii plaje, plajele acordate hotelierilor, plajele rezidentiale, care vor fi portiuni alocate ansamblurilor rezidentiale
din statiuni, plajele speciale destinate sporturilor si plajele de lux.

„La Mamaia vor fi 3 plaje comunale, una in zona Perla, una in zona Cazinoului din Mamaia, si o alta plaja in nord”, a precizat Bucovala.

Ordonata de urgenta va interzice subinchirierea plajelor. Intretinerea acestora va fi facuta de Directia Apelor Romane Litoral pe perioada iernii.