- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Plănuiți o vacanță pentru anul următor? Un hotel din Antalya anunță cât de mult cresc prețurile în 2024. „Noi, hotelierii, încercăm să majorăm prețul produselor la un nivel mai scăzut”

31 Oct, 21:14 • Fundeanu Madalina
Atalay Arslan, general manager la Güral Premier Hotels din Antalya, a vorbit despre creșterea prețurilor de anul viitor. Acestea vor crește cu 5-10% față de anul acesta.
Plănuiți o vacanță pentru anul următor? Un hotel din Antalya anunță cât de mult cresc prețurile în 2024. „Noi, hotelierii, încercăm să majorăm prețul produselor la un nivel mai scăzut”

Atalay Arslan, general manager la Güral Premier Hotels, a declarat că vor crește prețurile anul viitor cu 5-10%, față de anul acesta, și pune aceste scumpiri pe seama inflației. Acesta afirmă că cele două hoteluri de cinci stele pe care le administrează, de lângă Antalya, au primit în total în acest an circa 50.000 de turiști, din care 2.600 de turiști din România, potrivit News.ro.

Cât trebuie să scoată din buzunare românii pentru un concediu? Managerul unui hotel din Turcia face anunțul

„Prețurile vor crește anul viitor cu 5-10%, dacă facem comparație cu anul acesta. Pachetele de vacanță vor costa în funcție de perioada din an. Toate costurile au crescut, cheltuielile cu personalul au crescut nu doar în Turcia, ci și în Europa.

Nu e ușor de la un an la altul, și noi trebuie să majorăm prețurile, însă încercăm să o facem într-un mod constant, nu doar de sărbători. Nu e ușor nici pentru familii, deoarece și acasă totul este mai scump. De aceea, noi, hotelierii, încercăm să majorăm prețul produselor la un nivel mai scăzut”, a declarat Atalay Arslan, general manager la Güral Premier Hotels, pentru sursa menționată.

Güral Premier Hotels
Güral Premier Hotels

Te-ar putea interesa și: Cât te costă o vacanță în 2024. Bulgaria și Grecia cresc tarifele, în timp ce România și Turcia le scad

Acesta a fost întrebat dacă se teme că va pierde turiști din cauza faptului că va scumpi oferta și a precizat că, într-adevăr, se teme că, dacă va crește prea mult prețurile, turiștii s-ar putea orienta spre alte destinații.

„Desigur că dacă vei majora prea mult prețurile, turiștii s-ar putea uita către alte destinații. Toată lumea știe că avem aici în Turcia servicii foarte bune și ne temem de probleme, de aceea vom încerca să nu majorăm prea mult prețul serviciilor”, a adăugat acesta.

În acest an, cele două hoteluri Güral Premier, din Belek și Tekirova, au primit în total circa 50.000 de turiști, din vestul și estul Europei, Rusia, dar și Turcia, din care 2.600 de turiști doar din România.

„Primim turiști români de mulți ani, deoarece ne iubim foarte mult. În acest an, am primit 2.600 de turiști doar din România, cifre foarte bune pentru acest an, deoarece am avut și momente dificile.

Sezonul nu a început foarte bine, din cauza cutremurului (din 6 februarie, n.r.), un dezastru care ne-a afectat foarte mult. Dar poporul român ne-a sprijinit foarte mult și au venit la hotelurile Güral și în acest an”, a declarat Atalay Arslan, general manager la Güral Premier Hotels.

Potrivit acestuia, numărul turiștilor români a crescut cu 30% față de 2022.

„Am depășit rezultatele de dinainte de pandemie, nu doar în ceea ce privește numărul turiștilor veniți din România. Și anul 2022 a fost un an bun, am avut aproximativ aceleași rezultate ca în 2019. Și cifra de afaceri a fost în creștere, deoarece prețurile au urcat. Iar anul acesta nu a început bine, dar după luna august lucrurile au mers foarte bine.”

Vezi și: Cum afectează războiul din Israel vacanțele românilor. Iată ce locații alternative au găsit pentru anul viitor!