Turism

Pleci in vacanta? Ce trebuie sa ofere hotelul tau, in functie de stelele pe care le are

23 Jun, 13:37 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Economiei a aprobat normele metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice.
Pleci in vacanta? Ce trebuie sa ofere hotelul tau, in functie de stelele pe care le are

La 4 stele nu sunt acceptate camerele mai mici de 15 mp, iar la cele de 3 suprafata minima este de 13 mp. La camerele de doua locuri, hotelierii trebuie sa asigure minimum 20 de mp la 5 stele, 18 mp la 4 stele, 15 mp la 3 stele si 12 mp la 2 stele, noteaza Economica.net.

Camerele trebuie sa aiba in baie oglinda, cos de gunoi, cuier, perie si dezodorizant, cuier, suport pentru prosoape, sapun si hartie igienica, 3 prosoape si covor antiderapant. In camere, trebuie sa fie mochete sau covoare, somiera si slatea, noptiere sau alte piese similare, fotolii sau scaune (cu exceptia unitatilor de 2 si o stea), masa, oglinda, suport pentru bagaje, cuier, dulap, veioza, pahare, TV (cu exceptia unitatilor de o stea), telefon si minibar (cu exceptia unitatilor de 2 sau 1 stea). 

La 5 stele, lenjeria si prosoapele se schimba la 2 zile, iar halatele de baie la 3 zile. La 3 stele, lenjeria se schimba la 3 zile, iar prosoapele la doua, in timp ce la doua stele aveti dreptul la lenjerie curata o data la patru zile, iar la prosoape o data la 3 zile.

Citeste si
Vacanta pe litoralul romanesc. Cat te costa cazarea in statiunea Mamaia la 4 sau 5 stele
Capcanele zborurilor low-cost. Cat te costa de fapt o vacanta la pret redus
Vacanta impotriva tristetii. 5 destinatii care vindeca o inima ranita (Foto)